top of page

Adresse: Fekjan 7b 1394 Nesbru, Akershus

Telefon: 917 28 868 Bettina Sunde / 958 77 356 Ellen Dahlen Flaaten

Mail: Post@psykologteamet.no

Eksempler på henvendelser til Psykologteamet

Kvinne ringer Psykologteamet, og psykologen svarer:
 

K: Jeg vet ikke om du kan hjelpe meg, men jeg har fått en anbefaling om Psykologteamet via en bekjent. Jeg har en jobb jeg liker og ting jeg liker å gjøre og gode venner og sånt. Men jeg har det ikke noe bra, er ofte stresset og sover dårlig og har masse dårlig samvittighet, for alt for mye, sikkert. Jeg vet ikke hvorfor jeg har det sånn, har jo ingen ting å klage over. Kanskje jeg bare overdriver.

P: Det høres ikke noe greit ut for deg, det der. Ja, jeg kan hjelpe deg, i hvert fall kan vi sammen finne ut ”hvor skoen trykker” og evt. sammen starte en endringsprosess. Når vil du komme?

En mor kontakter Psykologteamet, og psykologen svarer:

M: Vi opplevde for tre måneder siden innbrudd hjemme mens vi sov. Tyver tok seg inn gjennom et kjellervindu og stjal noen verdisaker, ikke så mye egentlig, uten at vi merker noen ting før dagen etter. Vår datter på 15 år er blitt skikkelig husredd, er ofte anspent og litt urolig etter dette. Hun vil ikke lenger sove i underetasjen, hun liker ikke være alene hjemme, og hun har sluttet å sove borte. Fungerer ellers bra, er aktiv og skoleflink og har mange venner. Vi andre i familien lever som før og har ikke forandret oss, slik hun har gjort.

P: Din datter reagerer høyst normalt med psykisk stress i forhold til en skremmende livshendelse. At hun reagerer med engstelse, og ikke dere andre, sier oss bare at vi er forskjellige. Det høres ut som om kroppen hennes fortsatt på en måte er i beredskap etter opplevelsen, og hun kan ha nytte av litt hjelp til å bearbeide hendelsen og ta grep om sine stress-reaksjoner. Dette kan vi hjelpe henne med, slik at hun igjen kan utfolde seg i livet slik som før, uten å bli hemmet av engstelse og uro.

bottom of page