top of page

Adresse: Fekjan 7b 1394 Nesbru, Akershus

Telefon: 917 28 868 Bettina Sunde / 958 77 356 Ellen Dahlen Flaaten

Mail: Post@psykologteamet.no

Eksempler på henvendelser til Psykologteamet

En far henvender seg til Psykologteamet, og psykologen svarer:

F: Jeg håper Psykologteamet kan hjelpe, jeg fant dere på Facebook. Det er leirskole neste semester, og datteren vår vil så gjerne være med, men tør ikke sove borte! Hun fikser alt annet, ser det ut til, men akkurat dette er så vanskelig for henne. Hun får så veldig sterk hjemlengsel, sier hun. Kona mi har ringt BUP, men jeg fikk inntrykk av at det var så lang ventetid at hun ikke vil rekke å få hjelp før leirskoleoppholdet.

P: Vi kan hjelpe nå, vi. Jeg inviterer dere foreldre først, helst begge to, til en kartleggingssamtale, slik at jeg kan vurdere hvordan vi best kan hjelpe henne. Dette er en kjent problemstilling for oss. Vi har hjulpet mange barn med hjemlengsel til å greie og sove borte hjemmefra, og de reiser etter hvert glad og fornøyd på leirskole!

En mor kontakter Psykologteamet, og psykologen svarer:

M: Vi opplevde for tre måneder siden innbrudd hjemme mens vi sov. Tyver tok seg inn gjennom et kjellervindu og stjal noen verdisaker, ikke så mye egentlig, uten at vi merker noen ting før dagen etter. Vår datter på 15 år er blitt skikkelig husredd, er ofte anspent og litt urolig etter dette. Hun vil ikke lenger sove i underetasjen, hun liker ikke være alene hjemme, og hun har sluttet å sove borte. Fungerer ellers bra, er aktiv og skoleflink og har mange venner. Vi andre i familien lever som før og har ikke forandret oss, slik hun har gjort.

P: Din datter reagerer høyst normalt, med psykisk stress, i forhold til en skremmende livshendelse. At hun reagerer med engstelse, og ikke dere andre, sier oss bare at vi er forskjellige. Det høres ut som om kroppen hennes fortsatt på en måte er i beredskap etter hendelsen, og hun kan ha nytte av litt hjelp til å bearbeide opplevelsen og ta grep om sine stress-reaksjoner. Dette kan vi hjelpe henne med, slik at hun igjen kan utfolde seg i livet slik som før, uten å bli hemmet av engstelse og uro.

Mann henvender seg til Psykologteamet, og psykologen svarer:

M: Min fastlege anbefalte å ta kontakt med psykolog og ga meg en henvisning. Jeg vil gjerne bestille time.

P: Vi har dessverre ikke økonomisk driftsavtale, så her kan du ikke bruke legehenvisninigen din. Det kan derimot være lang ventetid hos psykolog med driftsavtale. Vår tilbud om snarlig kvalifisert hjelp kan være til god hjelp for mange, og vår erfaring er at noen få konsultasjoner til rett tidspunkt kan være tilstrekkelig for å oppnå gode resultater. Hva er det du søker hjelp for?

M: De siste månedene har jeg kjent meg litt skvetten og nærvøs. Jeg har har begynt å unngå å være med på ting som jeg tidligere synes var gøy. Jeg forstår ikke helt dette, og det frustrerer meg og gjør meg litt trist. Og på et møte i forrige uke på jobben måtte jeg gå ut fordi jeg plutselig fikk hjertebank og ble uvel. Det har aldri skjedd meg før på jobb, og det gjorde meg bekymret. Under studietiden for mange år siden var jeg plaget med noen slags angstanfall en periode, og nå er jeg redd for at det kommer tilbake. Den gang fikk jeg god hjelp av noen møter med psykolog.

P: Det er fint at du oppsøkte fastlegen og tar tak i dette som bekymrer og frustrerer deg. Dette kan du få hjelp med, og jeg tror ikke det trenger å ta særlig lang tid. Siden du har god erfaring med psykologhjelp fra tidligere lærte du helt sikkert noe den gang som jeg kan hjelpe deg med å friske opp.

bottom of page